Veel gestelde vragen TSF schema

Met enige regelmaat wordt een schema voor het timen, scoren en fluiten (TSF) van thuiswedstrijden opgesteld en gepubliceerd. Over het TSF-schema krijgen wij regelmatig vragen van ouders en leden. De veel gestelde vragen en antwoorden op een rij:

 1. “Waarom is het TSF schema soms pas kort van tevoren bekend?”: Het TSF schema is afhankelijk van het wedstrijdschema dat door de NBB soms pas twee weken van tevoren bekend wordt gemaakt. Daarna moet het TSF schema nog worden uitgewerkt en gecommuniceerd.
 2. “Waarom word ik soms pas één of twee dagen van tevoren benaderd voor een taak?”: Het komt voor dat er op korte termijn knelpunten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een vroeg uitgevallen gezinsuitbreiding, een blessure op de training donderdagavond, opzegging van het lidmaatschap “per direct” of een op het laatste moment verplaatste wedstrijd. In het verleden werd dit veelal opgevangen door ter plaatse toeschouwers te vragen om in te vallen (wat nog steeds wel gebeurt). Wij proberen dit echter zoveel mogelijk te voorkomen en doen dus soms last minute een beroep op anderen.
 3. “Mijn dochter/zoon kan nog helemaal niet tafelen!”: Met ingang van maart 2014 worden spelers van 10 jaar en ouder ingedeeld (dit was voorheen 12 jaar en ouder). Wij doen een beroep op de ouders om hun kinderen te ondersteunen bij het tafelen als het nog wat lastig is.
 4. “Waar kan ik terecht met vragen over het TSF-schema?”: Stuur een mail naar tsf@squirrels.nl Als je niet precies weet hoe het tafelen werkt, lees dan de tafelinstructie eens door. Schrik niet van de uitgebreide tafelinstructie; als je weet hoe je scores en persoonlijke fouten noteert kom je al een heel eind.
 5. “Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?”: Zorg er zelf voor dat je met iemand ruilt en geef dit door aan tsf@squirrels.nl om boetes en schorsingen op jouw naam te voorkomen. Een eerste keer niet op komen dagen resulteert in een boete van €10,00 en 1 wedstrijd schorsing.
 6.  “Waarom krijg ik een e-mail over het TSF-schema als ik helemaal geen (nieuwe) taak heb?”: Met ingang van februari 2014 wordt de TSF reminder uitsluitend nog per e-mail verstuurd naar leden aan wie daadwerkelijk een taak is toegekend.
 7. “Hoe laat moet ik in de zaal aanwezig zijn?”: In het TSF-schema staan de aanvangstijden van de wedstrijden vermeld. Zorg er voor dat je 30 minuten voor aanvang aanwezig bent om alles klaar te maken.
 8.  “Hoe wordt te werk gegaan bij het opstellen van het TSF-schema?”:
 • De bezetting moet passen bij de wedstrijd. Dus bijvoorbeeld niet uitsluitend junioren aan tafel bij Heren 1, en ook geen twee 16-jarige onervaren scheidsrechters bij een Rayon wedstrijd Onder 20-1. Passende kwaliteit van de bezetting staat altijd voorop.
 • De bezetting moet voldoen aan de eisen van de NBB (Rayon wedstrijden >= 16 jaar oud, Nederlands of Engels spreken).
 • Er wordt naar gestreefd om taken toe te kennen aan spelers die direct aansluitend zelf een thuiswedstrijd spelen. Dit is echter niet altijd mogelijk.
 • Er wordt naar gestreefd om geen taken toe te kennen aan spelers die op dezelfde dag al een uitwedstrijd spelen. Dit is echter niet altijd mogelijk.
 • Trainers, coaches en bestuursleden besteden extra tijd aan de vereniging en worden minder vaak ingedeeld. Dit betekent dus niet dat trainers en coaches nooit worden ingedeeld.
 • Er wordt naar gestreefd om taken evenredig te verdelen. Soms is het echter een lastige puzzel (junioren/senioren, uit/thuiswedstrijden, ervaren/onervaren, …) en kan het voorkomen dat iemand vaker wordt ingedeeld dan een ander.

We doen een beroep op iedereen om zich aan het TSF schema te houden. Dan hoeft niemand last minute bij te springen en kan iedereen gewoon lekker basketballen en/of wedstrijden bekijken.