24 Squirrels games

Van zaterdag 24 op zondag 25 mei, heeft de jeugdcommissie een 24 uurs clinic verzorgd voor haar jeugdleden. De spelers vanaf U8 tot en met U14 starten op die zaterdagmorgen om 11.00 uur. De clinic stond geheel in het teken van de basketbal waarbij veel bewegen een must is. Nadat ze eerst een forse inspanning hadden geleverd tijdens het parcours, wat uit tien verschillende basketbal skills bestond, was het tijd om de prijzen voor het beste team uit te reiken. De teams bestond uit een mix van alle leeftijdscategorieën. Na de prijsuitreiking werd het noodzakelijk om de inwendig mens te versterken. De broodjes (worst) en het daarbij behorende drinken dat allemaal door sponsoren beschikbaar was gesteld, liet zich goed smaken.

Na het eten was er een basketbalclinic door twee bekende basketbalspelers uit de regio, namelijk Chip Jones en Vincent Krieger. Chip kwam rechtstreeks van een duel dat hij gespeeld had naar de Oostmeerhal. De jeugdleden werden op een vrolijke en onderwijzende manier door beide heren ‘aangepakt’. Er werd weer het nodige bijgeleerd op het gebeid van dribbelen, schieten, faken van de tegenstander en organisatie. Al de jeugdleden konden op de foto met beide basketbalsterren wat een groot succes werd. Chip gaf aan, nog graag een keer terug te komen naar zo’n groep gemotiveerde jonge basketbal talentjes.

Na deze clinic was het tijd om aan de speurtocht te gaan beginnen die was uitgezet in en rond de Oostmeerhal. In groepen van twee teams werd de speurtocht gelopen waar men moet zoeken naar een woord. Tijdens de speurtocht konden zij die letters ‘ergens’ vinden uiteindelijk wat moet leiden tot de naam van een team uit de NBA. Alle teams hadden de naam goed maar toch was er een winnaar. De prijzen die door Vincet en Chip beschikbaar gesteld waren die middag, vonden gretig hun aftrek bij de jeugdleden. Van balpen met basketbal tot t-shirt, er zat voor een ieder wel iets bij.

Het liep inmiddels tegen etenstijd. De pasta lieten de leden zich goed smaken, evenals het fruit dat men kon nemen en de komkommers. Al met al een gezonde en vooral voedzame maaltijd voor de leden die dan nog niet op de helft van de clinic zijn.

Het was nog niet gedaan voor de leden want na de maaltijd was daar nog de dribbelcompetitie. Wie kan en mag zich dit aankomende jaar de dribbel koning of koningin noemen? Er werden diverse potjes gedaan en uiteindelijk was er in elke leeftijdscategorie een winnaar en daar was weer een prijsje voor beschikbaar. 

Na deze prijsuitreiking bleven de meeste jeugdleden in de sporthal. Zij genoten zichtbaar van de muziek die twee jeugdleden, die zelf ook aan de clinic deelname, geheel verzorgde. De vermoeidheid had toegeslagen want veel gedanst werd er niet. Uiteindelijk ging de muziek uit alsmede het licht en was het tijd voor een welverdiende nachtrust. Tegen 23.00 uur was het “rustig” in de hal.

De andere morgen zo rond 07.45 werden de leden met een vrolijk muziekje gewekt door de leiding en gingen de deuren naar buiten open. ‘Rise and shine’ en kwam iedereen “uit de veren” Het ontbijt dat daarop volgde (ook deels gesponsord) ging er wel in en er moest voldoende ‘brandstof’ zijn voor het laatste onderdeel namelijk een onderling toernooi. 

De hal werd vrijgemaakt zodat het toernooi op beide velden gespeeld kon worden. Dat zou het laatste onderdeel zijn van de 24 hours clinic. Nu werden de jeugdleden in twee groepen ingedeeld op leeftijd, namelijk alles van U 8 tot U12 en alles van U-12 tot en met U14. Zij speelde een onderling toernooi. Na een enerverend toernooi en de daaraan gekoppelde prijsuitreiking, was het tijd de dag af te sluiten.

Als aandenken aan deze fantastische clinic kregen alle deelnemers een groepsfoto die op de zaterdagmorgen al gemaakt was. Een van de ouders had deze gemaakt en gereed gemaakt zodat er snel afdrukken van konden komen.

Al met al kan de jeugdcommissie van de BV Squirrels terugkijken op een zeer geslaagde 24 hours clinic. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder een bijdrage van Charlies eetcafé (u weet wel die aan de sporthal vastzit), Sharon en Peter van Vliet (u weet wel de groenteman/vrouw van de markt en de zaterdag) en allerlei ouders die hebben meegeholpen. Was het niet om daadwerkelijk hulp te bieden tijdens het evenement in de zaal, dan was het wel om kleinere sponsering te doen. Hierdoor bleven de kosten voor deelname aan de clinic voor de deelnemers zo laag mogelijk.

De 24 Squirrels games werd daardoor een groot succes en voor herhaling vatbaar.

Via onderstaande links zijn de foto's te bekijken:

Album 1:http://www.mijnalbum.nl/Album=8W3RVMI3

Album 2:http://www.mijnalbum.nl/Album=NRCN38LI

en nog een link naar facebook van de dunk demo: https://www.facebook.com/photo.php?v=777370085627275