U22 opent seizoen sterk!

Na een sterk en vooral leerzaam eerste seizoen in het rayon, strijden de mannen van U22 dit jaar in de afdeling 1e klasse A (rayon); waar er voor het eerst over een heel seizoen wordt bepaald wie er het sterkste is. Met dit in hun gedachten is een goed begin noodzakelijk en werden er al een aantal oefenwedstrijden gespeeld om zo in de 'flow' te komen. Deze 'flow' (ofwel 'mojo' genoemd door de coach van U22: Lars Sissing) zou dan ook met grote mate aanwezig bij het gehele team tegen de eerste tegenstander van dit seizoen. Het gemiddeld 1,5 jaar ouder Juventus U22.

De instructies gegeven door de coach Lars aan het begin van de wedstrijd waren duidelijk: snelle transition, bal tempo hooghouden en vooral FOCUS! Met deze woorden begonnen onze mannen sterk aan de wedstrijd en het duurde ook niet lang of U22 had al een leiding van een paar punten te pakken. Toch bleef de score in het eerste kwart laag door onze strakke defense en laag shot percentage van beide teams. Stand na het eerste kwart: 14-9.

Het werd duidelijk in het tweede kwart dat bij onze zone-defense, Juventus het maar moeilijk had om te scoren binnen de bucket en de vele driepunters te raken. Een prima defense, maar toch was de switch naar onze strakke man-to-man defense, een tactisch goede beslissing. In dit kwart ontstonden de eerste verschijnselen van vermoeidheid bij de mannen van Juventus en door het goed samenwerkend U22 van Squirrels, werd deze uitputting na verloop van tijd steeds groter. Het tweede kwart was voor Squirrels het minst effectieve kwart. Ruststand: 27-18

Juventus leek na de rust een stukje uitgeruster, waardoor het spel van hun deels terugkwam, tevens werden er een aantal turn-overs gemaakt door de Squirrels die werden omgezet in makkelijke scores. Maar door de grote druk die U22 zette, kwam de vermoeidheid bij Juventus toch weer terug en konden de Squirrels de voorsprong uiteindelijk weer uitbouwen. In het derde kwart kwam het scorend vermogen van Squirrels toch aan bod. Stand na het derde kwart: 55-27.

Het laatste kwart was een kwart waar alles op zijn plaats viel. De keiharde werklust van U22 in de full court defense/press zorgde voor een uitgeput Juventus, waarna Squirrels een groot aantal fastbreaks kon voltooien. Op deze manier werd de voorsprong uitgebouwd tot een eindstand van 85-40.

Tot slotte liet U22 hun grote werklust en teamspirit zien door nog 3 suicides te lopen na de wedstrijd (op aanzoek van de coach), wat nogal verwarring bracht bij het andere team. Al met al een goed begin van dit seizoen!

 

PS: U22 heeft nu een aantal weken geen wedstrijden meer, maar we hopen iedereen weer te zien bij de volgende thuiswedstrijd op 8 november 2014.

 

Topscorers: Bram: 23, Joris: 16 en Bart: 13.

 

Coach: Lars Sissing

Assistent coach: Jorg Hoppenreijs

 

Auteur: Kenny van Gaalen

Jongens U20
Juventus U22
Thuis
85
40
zaterdag, 20 september, 2014 - 18:15