U22 wint opnieuw!

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen moest U22 afreizen naar Voorburg om het daar vervolgens op te nemen tegen Cobra Nova. Echter bij het inlopen waren er nog 3 man (Yannic, Kenny en Ruben) onderweg omdat zij van hun eigen wedstrijd (U20) afkwamen.

Het eerste kwart begon met een slechte tip-off van Bart. De bal kwam in de handen van de tegenstander met tot gevolg een score. Maar dit hield Squirrels niet tegen en antwoorden meteen met een 3 punter van Joris. Door het zeer lage shot percentage van Cobra Nova liep Squirrels al heel snel uit en eindigde het eerste kwart met een stand van 5-29.

De coach was erg tevreden over het eerste kwart en vond dat we erg hard werkten in de defense. In het tweede kwart begon de tegenstander meer te scoren, dit kwam vooral door een later bij gekomen speler van Cobra Nova een kleine guard met een goed schot. Squirrels was als nog goed bezig, we wisselde snel van defense door de game heen van full court press en zone tot man to man en full court men to men. Vooral de full court press was erg effectief. Rust stand was 20-50.

Het slechtste moment van U22 in deze wedstrijd speelde zich af in het begin van het derde kwart.

We miste wat simpele lay-ups en er waren een aantal slordige fouten. Ook begon Cobra Nova wat 3 punters raak de schieten. Na een 4 mans wissel midden in het derde kwart begon Squirrels weer te score en eindigde het kwart met een stand van 34-68.

Bart was verreweg de langste op het veld en dat gaf ons deze wedstrijd een voordeel alleen gelde dat niet voor het laatste kwart omdat Bart het derde kwart door zijn knie heen ging(BALEN!). De eerste helft begonnen we goed maar na 5 minuten begon je de vermoeidheid te zien bij Squirrels en werden we slordig. Dit kwart hebben we maar met 3 punten gewonnen en scoorde de tegenstander 19 punten, Jammer!

Conclusie: We hebben als team een erg goeie wedstrijd gespeeld met voornamelijk de defense. Lars: “Er waren geen spelers die ik moest wisselen omdat ze niet scherp of gefocust waren” ook hebben we meerdere keren het spelletje 3 en 3,5 goed uitgevoerd in de aanval.

 

PS: 8 november heeft Squirrels U22 weer haar eerste thuiswedstrijd we hopen jullie daar allemaal te zien!

 

Topscores: Bram en Merijn 17, Joris en Bart 15

 

Coach: Lars Sissing

Assistent Coach: Jorg Hoppenreijs

 

Auteur: Do van den Berg

Jongens U20
Cobra Nova
Uit
53
90
zaterdag, 11 oktober, 2014 - 17:30