U22 verliest moeizame wedstrijd

Nog voordat de wedstrijd begonnen was hadden we al te maken met problemen. Bart was de tenues thuis vergeten… Roy had zijn tas verstopt in Charlies en we kregen te maken met files. Lekker begin..

Gelukkig waren we precies op tijd in de Westlandhal om aan de wedstrijd te beginnen. In het eerste kwart werd al gelijk duidelijk dat het een pittige pot zou worden. De westlanders verdedigde fel en we konden de vrije man niet vinden. Ook stond onze verdediging niet goed, we kregen vrije 3-punters tegen en met simpele bewegingen konden de Centers scoren. Stand na het 1e kwart: 18-17.

Vanaf het tweede kwart kregen we problemen met vele persoonlijke fouten. Er werd (overdreven) strak gefloten op hoe wij de centers verdedigde waardoor Bart en Yannic beide met 3 fouten zaten bij rust. In het tweede kwart lieten we iets minder scores toe, maar we kwamen aanvallend maar niet in ons eigen spel. Stand na 2e kwart: 31-30

In het derde kwart lukte het ons nog steeds niet om de centers van Westland af te stoppen, we durfden niet fel te verdedigen omdat we bang waren voor fouten waardoor zij bleven scoren van dichtbij. Aanvallend ging het nog steeds dramatisch, het lukte ons maar niet om normale aanvallen te lopen. En toen pakte Bart en Yannic ook nog eens hun vijfde fout. Waardoor we het gehele vierde kwart twee van onze basisspelers(en wat lengte) misten. Stand na het 3e kwart: 48-41.

In het laatste kwart werd nog alles gedaan om de winst te pakken. We kregen eindelijk door, dat als wij keihard naar binnen gingen wij ook de fouten meekregen. We kregen veel vrije worpen en begonnen wat scores te krijgen in de fast-break. Helaas misten we bijna al onze afstandsschoten waardoor het net niet genoeg was om de wedstrijd te winnen. Eindstand: 62-57.

Topscorers: Joris – 22, Bram – 12. 

Jongens U20
Westland Stars u22
Uit
62
57
zaterdag, 1 november, 2014 - 14:15