Helaas

We trainen er hard genoeg voor zou je zeggen maar ondanks dat gaan we in de wedstrijd toch fouten maken die niet nodig zijn. Het lijkt er wel op of we soms bang zijn omdat die andere jongens net iets groter zijn dan wij. Eerder hebben we ons daar nooit iets van aangetroken maar nu lijkt het wel een issue te zijn. Wat mij betreft hoeft dat helemaal niet en kunnen we ook de grotere tegenstanders gewoon aan. De juiste mensen koppelen in de verdediging aan onze eigen spelers is een wijze die we niet altijd goed toepassen.

Daarnaast spelen we te weinig samen en regelmatig spelen we aanvallend drie tegen vijf en verdedigend ook iets, of zelfs twee tegen vijf. Daarmee gaan we echt geen enkele wedstrijd winnen. Basketbal speel je met vijf in het veld en de ander vijf op de bank zijn gretig genoeg om de plek in te nemen als dat nodig is. Elke positie hebben we dubbel bezet dus wisselen is geen probleem.

Opvallend is dat we de laatste vier á vijf minuten wel ons oude spel laten zien. We verdedigen dan goed, staan aanvallend goed en scoren gewoon onze punten.

Helaas deze wedstrijd verloren en aankomende week een nieuwe kans. Als we de gehele wedstrijd spelen zoals in het laatste kwart de laatste vijf minuten, dan komen we er wel

Jongens U14-1
Hurricans
Thuis
40
72
zaterdag, 31 januari, 2015 - 15:45