No "I" in Team!

Op zaterdag 14 februari speelde de heren van de U22 hun return wedstrijd tegen Fairmount U22. De wedstrijd werd gespeeld in de Sterrenhal vanwege een badminton toernooi in de Oostmeerhal. Eerder in het seizoen werd er na overtime verloren van Fairmount. We wisten hoe ze speelde en wat we konden verwachten. Het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden maar daardoor waren we extra gemotiveerd om te winnen!

In het 1e kwart ging het spel gelijk op. De 3-2 zone press van Fairmount werd volwassen uitgespeeld. Het enige minpuntje was dat er geen punten uit voortvloeide. Opvallend was dat Bram en Bart in het eerste kwart alle punten hebben gemaakt. Eindstand van het eerste kwart: 19-15 in het voordeel van Squirrels.

Het 2e kwart kakte het spel van Squirrels in en werden er een stuk minder punten gemaakt. Fairmount kon daarin tegen hun score opkrikken. Fairmount veranderde hun verdediging van een 3-2 zone press naar een 2-2-1 zone press. Het was te zien dat Squirrels dit niet verwachtte en zo werden er een aantal domme turn-overs gemaakt. Dankzij de toch wel sterke defense van Squirrels liep Fairmount niet ongelofelijk ver uit maar de voorsprong waren we kwijt. Eindstand van het tweede kwart: 26-32 in het voordeel van Fairmount.

De rust werd gebruikt om een oplossing te vinden voor de verdediging van Fairmount. En die oplossing werd gevonden! Het belangrijkste was dat Squirrels het hoofd koel moest houden. De verdediging moest volwassen uitgespeeld worden.

Het 3e kwart begon Squirrels weer hun volwassen spel te spelen. De verdediging van Fairmount had geen nut meer, er konden alleen nog steeds geen makkelijke scores gemaakt worden. In het derde kwart ging de leiding weer naar Squirrels bij een score van 45-44. Eindstand van het derde kwart: 50-47 in het voordeel van Squirrels.

Het 4e kwart was het beste kwart van Squirrels. Het team wat in het veld stond deed het fantastisch en daardoor werd besloten ook niet te wisselen. De zone press verdediging van Fairmount had totaal geen nut tegen de aanval van Squirrels. In dit kwart heeft Squirrels het grootste gedeelte van hun punten gemaakt. Bart pakte rebound na rebound om vervolgens elke bal die hij in zijn handen kreeg in het netje te gooien.

In het 4e kwart ging onze 6e man achter Squirrels staan. Dit gaf zo’n ontzettende adrenaline boost waardoor er bijna niks meer fout ging! Het was fantastisch om te zien hoe de spelers van Squirrels elkaar opjutte om vervolgens van blijdschap te schreeuwen bij elke score. Het 4e kwart was het kwart waar Squirrels het meest in heeft gescoord. In totaal werden 28 punten gemaakt in dit kwart. Eindstand van het 4e kwart: 78-65 in het voordeel van Squirrels.

Deze wedstrijd heeft U22 laten zien dat het echt een team is en dat ze volwassen spel kunnen laten zien. Namens U22 wil ik het publiek bedanken voor de grote opkomst! Het toejuichen van het publiek heeft ons een geweldige adrenaline boost gegeven! Als het kan graag elke wedstrijd!

U22 speelt op 7 maart hun volgende wedstrijd in Schiedam tegen Juventus. We zien jullie daar!

 

 

 

Topscorers:

 

Bart: 41

Bram: 13

Yannic: 6

Jongens U20
BV Fairmount u22
Thuis
78
65
zondag, 15 februari, 2015 - 01:15