U22 wint weer!

Na de goede wedstrijd tegen BV Fairmount moest de zegereeks van het u22 team van BV Squirrels worden voortgezet. Dit keer stond Juventus u22 op het programma. Wat op papier een moeilijke uitwedstrijd tegen een fysiek sterk team was resulteerde in een simpele en ruime overwinning.

Het 1e kwart begon goed en mede door onze sterke full-court press liepen we al snel uit naar een 2-11 voorsprong. Juventus moest na 5 minuten al orde op zaken stellen en nam een time-out. Dit pakte goed uit voor de Schiedammers en doordat Squirrels moeite had met hun zone defense kwamen ze terug en pakten zelfs de leiding: 13-11. Squirrels richtte zich echter op en sloot het 1e kwart met een kleine run af waardoor we toch weer met 3 punten voorstonden aan het einde van het eerste kwart.

Het 2e kwart begon de goed geöliede machine (zoals Lars het altijd noemt) wat minder stroef te lopen. Er werd snoeihard verdedigd, goed samengespeeld en veel steals gepakt. Het leukste moment van dit kwart was toen Joris nr. 77 van Juventus een (soort van) anklebreaker gaf waarna Yannic (natuurlijk) de jumper raak schoot. Er stond aan het einde van dit kwart een 26-44 voorsprong op het bord.

Tijdens de rust werd geconstateerd dat deze jongens rijp voor de sloop waren en dat we er nu snoeihard overheen moesten gaan.

Lars zijn woorden waren duidelijk aangekomen en mede door 4(!) 3-punters in de eerste 3 minuten van het 3e kwart werd de wedstrijd op slot gegooid. Halverwege dit kwart stond het al 32-60 en was er geen twijfel meer over mogelijk wie deze partij ging winnen. 

Na het hele 3e kwart goed gespeeld te hebben werd dit niet doorgezet in de laaste periode. Juventus heeft dit kwart zelfs gewonnen.. Eindstand: 57-87

Hoe dan ook, Squirrels u22 heeft wederom een goede pot gespeeld waarbij goed teamspel de sleutel tot succes was. Volgende week wacht wederom een belangrijke wedstrijd. Westland Stars u22 is dan de tegenstander. We zouden het heel erg waarderen als er dan veel publiek is… dus:

KOM ALLEMAAL NAAR SQUIRRELS-WESTLANDSTARS. AANVANG 16.30, OOSTMEERHAL BERKEL EN RODENRIJS.  NEEM ZO VEEL MOGELIJK VRIENDEN/VRIENDINNEN/FAMILLIE/KINDEREN MEE!

De scores van de wedstrijd:

Bart 29, Yannic 14, Kenny 11, Bram 9, Merijn 8, Joris 7, Ruben 6, Roy 2, Frits 1, Felix 0

 

Auteur: Merijn Foppen

Jongens U20
Juventus U22
Uit
57
87
zaterdag, 7 maart, 2015 - 19:00