Stijgende lijn

Zo de volgende overwinning zit weer in de knip
We lieten bij vlagen heel goed basketbal zien en soms was het niet zo goed. Jammer voor de tegenstander was dat wij wel veelal uit de man meer situatie die we creëerden wisten te scoren en zij die man meer situatie niet kregen. Door goed te verdedigen, helpsite te spelen en goed en geconcentreerd te blijven, was het voor Verkerk moeilijk om aanvallend beter te zijn. Het eerste kwart ging nog wel enigszins gelijk op maar het tweede kwart gaven wij eigenlijk niets meer weg. jammer dat we veel onder het bord lieten liggen en dat zou beter kunnen. Ook de druk die er bij tijden ontstond op onze spelverdelers hadden we beter op moeten pakken. Daardoor maken we het onszelf een stuk gemakkelijker.
Het tweede kwart sloegen we echt en gat en daardoor gingen we de rust in met een voorsprong van 13 punten. Dat is een gevaarlijke stand omdat het nog alle kanten op kan gaan. Er kwam de gebruikelijke peptalk in de rust en we besloten omdat nu niet meer weg te geven. Normaliter is het derde kwart ons beste kwart maar dat qua er dit keer niet geheel uit. De basis was aangepast en aangezien we daar het derde kwart ook weer mee begonnen kan een van de oorzaken zijn. Wedstrijd is training en training is wedstrijd en dat geldt voor alle spelers. Ondanks dat het niet helemaal optimaal was sloten we ook dit kwart  af met een winst van 5 punten waardoor we eigenlijk de buit binnen leken te hebben.
Dat we het vierde kwart niet tot scoren kwamen lag aan onszelf. Teveel fouten passen, te gehaast spelen en niet houden aan de opdrachten zijn daar debet aan. We speelde dit kwart gelijk 6-6 waardoor de winst in Berkel bleef. Gelukkig zit er een stijgende lijn in het spel dat we laten zien. Langzamerhand krabbelen we op vanuit het dal waar we na de winterstop in beland zijn. We gaan de goede kant op en als we zo blijven groeien dan zit er een volgende overwinning in.
 

 

Jongens U14-1
BC Verkerk
Thuis
54
36
zaterdag, 14 maart, 2015 - 15:45

Reacties

lekker!