U22 haalt uit!

Afgelopen zaterdag traden de mannen van Lars en Jorg aan tegen Westland Stars u22. Voor de kerst werd er op pijnlijke wijze verloren van deze jongens en vandaag moest er gewonnen worden om zicht te houden op het kampioenschap. Aan het publiek kon het in ieder geval niet liggen. De Oostmeerhal zat bomvol en de sfeer zat er voor de wedstrijd al lekker in.

Squirrels begon de wedstrijd met een full-court verdediging. Vorige wedstrijd tegen Juventus was dit erg effectief maar tegen Westland werkte het minder goed. Toch werd er uitgelopen naar een 7-5 voorsprong na 4 minuten. Nadat het hele team werd gewisseld en er geswitched werd naar een 2-3 zone ging het echt lopen. Westland had geen passend antwoord op onze sterke verdediging en daarom werden er veel steals gepakt wat resulteerde in veel fastbreaks. Als er geen fastbreak was werd er wel een 3-punter raak geschoten (4 in het kwart!) of een and-one geraakt. Nadat alle rook was opgetrokken stond er aan het einde van het 1e kwart een 28-9 voorsprong op het scorebord.

Het 2e kwart ging Squirrels gewoon door waar het het 1e kwart mee was geëindigd. Ook dit kwart viel bijna elke 3-punter de geschoten werd en raakten we weer een aanzienlijk aantal and-ones. Het publiek juichte bij elke rake bal en dit gaf ons team telkens weer een enorme boost. Bij rust stond er een 53-20 stand op het scorebord.

Het enige advies van de coaches bij rust: ga zo door!

Het vervolg van de wedstrijd was eigenlijk een formaliteit maar dit weerhield Squirrels er niet van om vrolijk door te gaan met slopen en alles te geven wat ze in zich hadden. Ook het 3e kwart werd daarom winnend afgesloten: 21-12. Dit kwart werd maar weer duidelijk dat goed teamspel de beste kwaliteit van dit team is. In de aanval gaat niemand voor eigen succes als die ziet dat een ander er beter voor staat en in de verdediging werkt iedereen snoeihard voor elkaar.

Het laatste kwart was de opdracht om goed en gefocusd te blijven spelen. Nadat er de 1e vijf minuten wat mat werd gespeeld nam Lars een time-out en schudde die ons even wakker. Hierna werd er weer met flair gespeeld en werd het publiek ook weer vermaakt. Het hoogtepunt was natuurlijk de dunk van Bart (met rechts!?). Dit kwart werd gewonnen met 30-11 wat de eindstand op 104-43 bracht.

U22 heeft zich prima gerevancheerd voor verlies eerder dit seizoen. Ook hebben zij zich voor het publiek (waaronder de NBB Directeur) zich meer dan degelijk gemanifesteerd.

Wij willen het publiek enorm bedanken voor de massale steun die we weer hebben ontvangen. We waarderen dit enorm. We nodigen jullie uit voor de volgende thuiswedstrijd van u22 op 28 maart om 16.30 in de Oostmeerhal tegen Juventus. Als de uitslagen van andere wedstrijden meezitten kunnen we die wedstrijd al kampioen worden!

Topscorers: Bram 26, Bart 25, Merijn 18.

Auteur: Merijn Foppen

Jongens U20
Westland Stars U22
Thuis
104
43
zaterdag, 14 maart, 2015 - 16:30