SQUIRRELS H1 PAKT KOPPOSITIE!

Afgelopen zaterdag stond de absolute topper op het programma voor de Heren 1 van BV Squirrels. Tegen BZ ’72 moest in Zeist worden gewonnen om de koppositie te pakken in de competitie.

De wedstrijd werd begonnen met maar 8 spelers (waarvan 5 jonger dan 20!). Veel mannen hadden die dag andere verplichtingen helaas. Desalniettemin stond er een goed team waarmee we het 1e kwart begonnnen. Na een nerveus begin kwam Squirrels steeds beter in zijn spel. In de 1e helft werd er veel raak geschoten en zat de verdediging op slot. BZ ’72 begon te merken dat ze deze wedstrijd niet op kwaliteit gingen winnen. Daarom besloten ze halverwege het 2e kwart bij een 21-36 achterstand ons uit ons spel te halen door van alles te doen wat niets met basketbal te maken had helaas. Dit hielp verrassend genoeg en de rust werd behaald met 10 punten achterstand.

Nadat er in de rust besproken was dat we geen aandacht moesten geven aan de schoppers uit Zeist werd het 3e kwart met 1 puntje gewonnen. Dit resultaat werd behaald door goed te verdedigen en onszelf niet in de war te laten brengen door de tegenstander. Normaal gesproken zou je denken dat de wedstrijd gespeeld was, maar in het slot van de wedstrijd werd het nog wel even spannend. Met nog 5 minuten te gaan stond Squirrels maar 4 punten voor. Gelukkig schoot captain en uitblinker aan Berkelse kant Ferdy Luydens daarna 6 vrije worpen op rij raak waardoor de heren de punten mee naar huis konden nemen. Eindstand: 54-63.

Squirrels heeft nu 6 wedstrijden gespeeld en alle 6 gewonnen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Utrecht Bulls op het programma. We hopen jullie allemaal om 16.30 in de Oostmeer te zien!

Heren 1
BZ 72
Uit
54
63
zaterdag, 24 oktober, 2015 - 18:15