....en dat is twee

Jongens U 16-2

Op de vrijdagavond vertrokken we al vroeg richting Papendrecht. We moesten daar aantreden tegen Flush 72 die in een geheel nieuwe hal speelde vlakbij de afslag Papendrecht West. (dat scheelt dus een eind rijden)
Gelukkig waren we tijdig vertrokken uit Berkel  en kwamen in de file terecht. Ondanks dat waren we op tijd en was er voldoende tijd voor een warming up. Hierna starten we het eerste kwart. In de bespreking was afgesproken dat we bij één full court man tot man zouden gaan spelen. Dat zou plaats moeten gaan vinden na een score van on of het innemen van de bal aan de achterlijn van de tegenstander. Helaas was de telvaardigheid van de scheidsrechter deze avond niet optimaal waardoor we niet kregen wat we wel verdient hadden. Datzelfde gold eigenlijk voor de rest van ons spel. We miste teveel lay ups op snelheid en ook onder het bord lieten we teveel punten liggen. De pick and roll en het zetten van blocks voor elkaar ging wel weer een stuk beter. Dat resulteerde in een 11 tegen 11 stand na het eerste kwart.

Het tweede kwart begonnen we niet zo heel sterk maar gaandeweg zagen we wel dat we de thuiswedstrijd die we met 20 punten verloren hadden tegen deze tegenstander eigenlijk een fout was geweest. Ondanks het feit dat we onvoldoende helpsite speelde, zette we de tegenstander in de press goed onder druk. Nog even alert zijn bij het niet meer kunnen dribbelen van de tegenstander en we kunnen dan nog vaker in balbezit komen door  de fouten die zij daardoor gaan maken. We sloten dit kwart winnend af 12-18.

Het derde kwart. Altijd een gevreesd kwart omdat we dan “inkaken”. Ook nu begonnen we redelijk aan dit kwart maar lieten we ons al snel overlopen. Zelf scoorde we onvoldoende waardoor we onszelf tekort deden.  De tegenstander kon terug komen tot drie punten en dat hadden we geheel aan onszelf te wijten. 16-13

Het vierde en beslissende kwart. We begonnen niet sterk. Een time out moest uitkomst brengen maar deed dat niet. Geen klok waarop je als (assistent) coach de tijd en de score in de gaten kan houden maakt het soms lastig. De basis vijf werden ingezet omdat de gedachte was dat er nog maar 1.23 te spelen was, wat later nog ruik acht minuten bleek te zijn. Gedurende de wedstrijd werd er stevig door gewisseld waardoor de meeste spelers nog wel” iets over hadden” aan het einde van het kwart. Helaas viel eerst één speler geblesseerd uit gevolgd door de volgende kort erop door kramp. Ondanks dat werd er gespeeld zoals in genomen de time out was afgesproken en lieten we de bal goed rondgaan, wachtend op de juiste kans. Zolang je niet wordt aangevallen/verdedigd, dan blijf je dribbelen wat uiteindelijk geleid heeft tot de overwinning: 48-54
 

Jongens U16-2
Flush 72
Uit
48
54
vrijdag, 30 oktober, 2015 - 19:00