U20 sleept kampioenschap binnen!

Zaterdag 7 december moesten de mannen van Lars en Jorg aantreden tegen het altijd lastige Binnenland. Deze wedstrijd was voor beide ploegen erg belangrijk want Squirrels kon kampioen worden en Binnenland moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden!

 

We hadden al eerder gespeeld tegen Binnenland (thuis) en die wedstrijd werd met ruim verschil gewonnen. Binnenland was mede daarom erg geïnspireerd aan de wedstrijd begonnen. We hadden moeite met de kleine defense en de goede schutters van de Barendrechters. Er werden nu veel verre schoten genomen en er waren weinig makkelijke scores. Ook werkte onze full-court press niet zo goed als normaal en Binnenland kon de press simpel breken. Hierdoor werd het meteen al een puntje-puntje wedstrijd en werden er nauwelijks runs geplaatst. De eindstand van dit kwart was 11-12

 

Het 2e kwart moest dus vooral sneller en slimmer! Het werd dit kwart duidelijk dat Joris en Merijn lekker op schot waren en zo konden we na 5 minuten uitlopen naar een 23-30 stand. Ook liep de fast-break beter waardoor het makkelijker scoren werd.

Toch was ging niet alles even goed dit kwart. Onze full-court press was namelijk niet goed waardoor we moesten switchen naar een 2-3 zone defense, het laatste deel van het 2e kwart. Dit ging een stuk beter en we dwongen Binnenland tot moeilijkere scores. Toch lukte het Binnenland om de achterstand te verkleinen met onder andere 3 3-punters.

 

Stand bij rust: 30-34

 

Het 3e kwart begonnen we matig tot slecht. Door een aantal slordige turnovers en slechte aanvallen kwam Binnenland met een 3-punter van hun nummer 10 (J. vd Adel) terug tot 39-39. Na een time-out van Lars waar werd afgesproken dat we er een stapje bij zouden doen in de defense werd de voorsprong uitgebouwd tot 41-50. Dit kwam door goed rebounden in de zone van Ruben en Bart, scores van Joris, Bram en Merijn, en geconcentreerde aanvallen. We moesten zo dus doorgaan in het 4e kwart!

 

Helaas begon Binnenland met een verre 3-punter van hun nummer 7 (R. Both) waardoor ze de geest weer kregen en opeens maar 6 pt. achterstonden. Na 5 min. spelen kwamen ze zelfs terug tot 5 pt, maar door een 3-punter van Merijn werd het verschil weer 8. Ook werd Ruben wakker dit kwart wat resulteerde in een aantal sterke offensive/defensive rebounds en 5 pt. Met nog 4 minuten te spelen moest Binnenland gaan forceren; tevergeefs. We pakten een aantal steals en onze snelle guards (Bram en Kenny) zetten dit om in punten waardoor de eindstand 50-67 werd.

 

Als team hebben we vooral de 2e helft erg goed en geconcentreerd gespeeld waardoor we terecht het kampioenschap hebben binnengehaald. Goed gedaan boys! Volgende week is de rematch tegen Binnenland thuis, ‘de kampioenswedstrijd’! Kom ons dus allemaal aanmoedigen!

Topscorers: Merijn 19, Joris 13, Bram 9

Spelers: Matthijs, Joris, Do, Frits, Merijn, Yannic, Bart, Bram, Kenny, Ruben, Frank.

Coach: Lars

Jongens U20
Binnenland U20
Uit
50
67
zaterdag, 7 december, 2013 - 14:15