Ongeslagen!

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste officiële wedstrijd van deze seizoenshelft op het programma, opnieuw tegen de nummer 2 Binnenland. Squirrels had zich vorige week al dankzij een overwinning op binnenland van de nummer 1 positie verzekerd. Maar deze wedstrijd wilden wij nog één keer laten zien dat wij veeeeel beter zijn dan zij en ze helemaal opvreten.

 

Squirrels begon goed en scherp aan de wedstrijd. Binnenland had veel moeite met onze fulcourt press en dit resulteerde in steals en makkelijke scores voor Squirrels. Onze aanval liep goed de bal ging lekker rond waardoor we veel open schoten kregen waaronder 3 driepunters van Merijn. Stand na het 1e kwart: 32 -14

 

In het volgende kwart ging Squirrels op dezelfde manier verder als in het 1e kwart. Squirrels bleef scherp verdedigen er werd nog even zone geprobeerd maar daar werd gauw weer mee gestopt omdat de full-court press een stuk beter werkte. Squirrels bleef makkelijk scoren en de punten kwamen van veel verschillende spelers.  Dit kwart was Bram degene met de  3 driepunters. Waarvan de laatste een onmogelijk, bizarre bal was vanaf halverwege de eigen helft op de buzzer. Stand na het 2e kwart: 70-25.

 

In de rust was duidelijk dat als Squirrels zo door zou gaan ze weer de 100 zouden halen. Het 3e kwart was verdedigend het beste kwart van Squirrels. Binnenland bleef op 6 punten steken dit kwart. Maar ondertussen bleef Squirrels makkelijk punten scoren. Frank, Bart en Joris tekende voor 6 puntjes in dit kwart. Het lukte Squirrels zelfs bijna om al de 100 te halen voor het eind van het 3e kwart! Stand na het 3e kwart: 99-31.

 

In het 4e kwart mocht Frank al na een paar seconden voor het 100e punt tekenen. Verdedigend was dit wel het slechtste kwart van Squirrels. Er werd wat minder scherp verdedigt en we lieten onze mannetjes uit onze rug weglopen waardoor dit kwart maar net werd gewonnen(26-24). De nummer 14 van binnenland maakte 14 punten in dit kwart.  In de 8e minuut scoorde ook Kenny waardoor iedereen van Squirrels heeft gescoord deze wedstrijd. Dit kwart was Jeffry goed voor 7 punten waaronder één driepunter.  Aan het eind van dit kwart werden door de scheids 2 technische fouten in 30 seconden gegeven aan spelers van Binnenland en iedereen weet dat als je gratis vrije-worpen geeft aan Joris, dat hij ze raakschiet.

Eindstand: 125-53. Een hele goede overwinning waarin we als team goed samen hebben gespeeld.

Topscorers: Bram 30, Merijn 22, Joris 16

Spelers: Joris, Bram, Do, Bart, Yannic, Frits, Matthijs, Merijn, Jeffrey, Ruben, Frank, Kenny

 

U20 is nu gepromoveerd en mag het in de volgende seizoenshelft gaan proberen in de 1e klasse rayon. Dit is voor het eerst dat er buiten Heren 1 nog een team in het rayon zal gaan spelen.

 

Volgende week speelt Squirrels nog een oefenwedstrijd tegen BC Virtus u22 het team van Thijs Arisz(oud coach van sommige spelers van u20). Deze wedstrijd zal met 24sec klok worden gespeeld zodat u20 daar alvast aan kan wennen. Dus heb je niks te doen, kom even kijken!

Jongens U20
Binnenland u20
Thuis
125
53
zaterdag, 14 december, 2013 - 16:30