U20 wint oefenwedstrijd van u22 rayon team

Op 21 december 2013 heeft de u20 een oefenwedstrijd gespeeld tegen Bc Virtus u22 uit Werkendam. Het team van Virtus word gecoacht door oud squirrels lid Thijs Arisz, een unieke wedstrijd dus! Het was ook de eerste wedstrijd die de u20 met 24 seconde klok speelde. Bc Virtus u22 komt uit in het rayon, een gewaagde tegenstander.

 

Squirrels startte de wedstrijd met een sterke man-to-man defense. Dit zorgde er voor dat de tegenstander maar 14 punten kon scoren in het eerste kwart. Squirrels was ook goed op schot en maakte in het eerste kwart 4 driepunters, waarvan 2 door Ruben Stolk. Squirrels had wel enigszins moeite met de strenge scheidsrechters waardoor er veel vrije worpen werden weggegeven. Het eerste kwart werd afgesloten met een stand van 24-14 in het voordeel van squirrels. 

 

Het tweede kwart was een kwart waar squirrels moeite had hun eigen spel te spelen. Gelukkig konden Bram en Merijn dankzij een goede connectie op de fast break een aantal punten op het bord krijgen. Squirrels was echter nog wel in foutenlast. Stand na het tweede kwart: 35-31. 

 

In de rust werd besproken dat er meer gebruik moest worden gemaakt van spacing, en dat er minder fouten moesten worden gemaakt. Het gebruik van spacing pakte positief uit waardoor Bart en Ruben samen 11 van de 21 punten konden maken. Wat betreft de fouten was het als voorheen: teveel. Hierdoor kreeg Virtus de kans om terug te komen in de wedstrijd. Zij pakte deze kans echter niet, ze scoorden 3 van de 11 vrije worpen. Stand na het derde kwart: 56-47. 

 

Het laatste kwart ging Squirrels gebruik maken van hun 2-1-2 zone defense. Dit pakte alleen niet zo positief uit aangezien Virtus 4 driepunters raak schoot en steeds dichter in de buurt kwam. Door de drives van Bram (7 punten dit kwart) en de schoten van Jeffrey (8 punten dit kwart) hield Squirrels nog wel voldoende afstand. In de laatste paar minuten van de wedstrijd werd het nog heel even spannend door een paar slordige turnovers van Squirrels. Virtus kwam gelukkig niet dichterbij dan 5 punten en na het eindsignaal stond er een stand van 81-75 op het bord. 

 

Al met al een wedstrijd waarin veel is geleerd, maar ook een wedstrijd die aangeeft dat Squirrels volgende seizoenshelft een goede kansmaker is in het rayon.

 

Topscorers: Jeffrey Starreveld: 20, Bram van Kampen: 17 en Ruben Stolk:16.

 

Spelers: Jeffrey, Matthijs, Jan-Willem, Bram, Merijn, Bart, Justin, Joris, Ruben en Kenny.

 

Coach: Jorg.

Jongens U20
Bc Virtus u22
Thuis
81
75
zaterdag, 21 december, 2013 - 12:15