Spektakel bij U20

Na hard werken in de eerste seizoenshelft met het kampioenschap als resultaat was het eindelijk dan zover, het eerste jeugdteam van BV Squirrels ooit dat uitkomt in een rayoncompetitie! De eerst tegenstander in het rayon was het nog onbekende Grasshoppers U20-1. Dit zou een wedstrijd worden om nooit te vergeten.

 

Het 1e kwart was het vooral wennen aan de harde verdediging van Grashoppers. Mede door de sterke verdediging had Squirrels het 1e kwart al 14 turnovers! Dat was natuurlijk belachelijk en coach Lars probeerde met een time-out orde op zaken te stellen. Hierna ging het al een stuk beter. En door een 3-punter van justin op het eindsignaal kwamen we terug tot 4 punten. Stand: 15-19

 

Het was wederom Grashoppers dat het 2e kwart sterk begon. Met 3 scores liepen ze uit tot 25-17. Squirrels werd wakker en begon terug te vechten. Mede door een 3-punter van Joris kwamen we terug tot 26-27. De full-court press die Squirrels dit kwart gingen spelen kwam veel beter uit de verf dan de kleine man-to-man. Uiteindelijk kwamen we door 2 vrijeworpen van Merijn in de slotsecondes van de 1e helft gelijk: 35-35

 

Met een gelijke stand de rust in. Alles was mogelijk!

 

In het 3e kwart gooiden we 3 3-punters (Bram, Merijn) in het netje waardoor we aan het eind van het 3e kwart 7 punten voorstonden!

 

Het 4e kwart begon goed. Squirrels bouwde de voorsprong uit tot 10 punten met nog 5 minuten te spelen. Dit gaven we in het 2e deel van het 4e kwart helaas wel weg. Grasshoppers kwam met een 10-0 run terug tot 57-57.. De laatste 2 min. waren gekkenhuis. Met nog 4 seconden te spelen maakte Justin bij een stand van 62-62 een fout op een 3-punter van de nr. 6 van Grasshoppers. Hij maakte er helaas voor Grasshoppers geen van de drie. Hierdoor had Squirrels nog een kans maar de fullcourt buzzer beater ging er helaas niet in. Verlengen dus!

 

Nadat het in de 1e overtime gelijk opging was het toch weer Grashoppers dat er met de winst vandoor leek te gaan. Met nog 15 seconden te spelen en 1 punt achter had de nummer 8 van Grasshoppers een vrije lay-up, leek het. Maar de Katwijkse nr. 9 hield tegelijkertijd twee van onze spelers onregelementair tegen wat resulteerde in een onsportieve fout. Van de twee vrijeworpen maakte Joris er een waardoor het weer gelijk werd. Stand: 73-73. De buzzer beater van Bram ging helaas mis waardoor er een 2e overtime aan de pas moest komen!

 

De tweede overtime was het alweer alles of niets. Door hard werken en steun van het publiek kwamen we op een 82-73 voorsprong met nog 1 minuut te gaan. We konden dit keer wel de voorsprong behouden en uiteindelijk de winst binnenslepen!

 

Dit was een heerlijke wedstrijd om te winnen en geeft veel vertrouwen in de toekomst in het Rayon. Publiek bedankt voor de enorme steun! Volgende week zaterdag speelt U20 om half 5 thuis tegen DAS. Ook zij hebben met een klein verschil gewonnen van Grashoppers. Dat belooft dus wat!

 

Scores: Bram 24, Merijn 16, Joris 16, Yannic 13, Bart 10, Justin 5, Do 2, Matthijs 0

 

Coach: Lars Sissing

Ass. Coach: Jorg Hoppenrijs

Auteur: Merijn Foppen

Jongens U20
Grasshoppers U20-1
Thuis
86
78
zaterdag, 18 januari, 2014 - 18:15

Reacties

Erg goed!